Colocatie

 

Eigen servers

Ondanks de mogelijkheden die Mica IT biedt om organisaties te voorzien van een mooi, snel en redundant IaaS platform, kiest uw organisatie er mogelijk liever voor om zelf servers aan te schaffen, configureren en het toegangsbeheer in eigen handen te houden. Dit kan om technische redenen zijn maar denk ook aan vereisten die uw branche stelt of omdat ISO / NEN certificaten u verplichten dit te doen.

Mica IP voorziet u tegen zeer scherpe tarieven van eigen cabinets die 48U beschikbaar stellen voor het plaatsen van servers, switches, backupunits of routingdevices. Deze cabinets worden voorzien van 1 of meerdere uplinks naar het CORE netwerk van Mica IP en eventueel plaatst en onderhoudt Mica IP zelfs uw IP netwerk in 1 of meerdere van deze cabinets.

De toegang is 24x7x365 gegarandeerd en in eigen beheer. U bepaalt welke medewerkers of leveranciers op welke momenten bij uw hardware mogen komen.

Schematische weergave colocation mogelijkheden Mica IP

Schematische weergave colocation mogelijkheden Mica IP

Datacenters

Mica IP kan haar netwerk opleveren in bijna alle denkbare datacenters in Nederland. Echter zijn 2 datacenters de fysieke ‘thuishavens’ van Mica IP. Dit zijn in willekeurige volgorde Switch Amsterdam en Gyro Center Amsterdam.

 

Kantoorlocatie

Door de flexibele mogelijkheden van het IP netwerk van Mica IP is het mogelijk om ook servers op kantoorlocaties in te zetten alsof zij, via Layer 2 VLAN’s, op dezelfde locatie staan. Denk aan webservers in een datacenter maar ook aan voorraadsystemen bij u op kantoor.

Mocht u interesse hebben in dienstverlening van Mica IP dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met medewerkers van Mica IP. Zij kunnen met u meedenken om zo een maatwerkoplossing in te zetten die voor uw organisatie optimaal is.