DDoS Mitigatie

Detectie

Naast anti-virus en anti-spam is een van de meest belangrijke beveiligingsmaatregelen het detecteren, blokkeren en filteren van aanvallen van buitenaf. Een groeiend probleem op het internet zijn DDoS of Denial-of-service aanvallen waar menig website en bedrijf mee te maken heeft of krijgt.

Aanvallen van buitenaf met als doel websites, netwerken of bedrijven tijdelijk ‘plat’ te leggen worden steeds gebruikelijker en goedkoper om in te zetten door kwaadwillende. Waar voorheen voornamelijk grote bedrijven zoals banken hiermee te dulden hadden, ziet nu ook het MKB het aantal aanvallen groeien.

Mica IP implementeert met haar DDoS Mitigation een van de meeste elegante en effectieve methoden om verkeer te detecteren. De Secure Cloud CORE houdt al het internetverkeer in de gaten en zodra limieten worden bereikt, handelt Mica DDoS Mitigation door verkeer direct om te leiden via een wasstraat om zo al het ongewenste verkeer te blokkeren.

DDoS Mitigatie van Mica IP is een centraal te beheren beveiligingsdienst voor internetlijnen en (data)netwerken. Het verdedigt IP adressen, internetlijnen en servers tegen aanvallen van 1 (DOS) of meerdere (DDOS) aanvallers tegen het vollopen van verbindingen, neerhalen van WiFi netwerken of het overbelasten van servers.

Schematisch ziet de werking er als volgt uit.

 

Schematisch overzicht DDoS Mitigation aanpak Mica IP

Schematisch overzicht DDoS Mitigation aanpak Mica IP

 

 

 

 

 

 

1: IP verkeer (verdacht) komt binnen in het Mica IP netwerk

2: DDoS Mitigation detecteert mogelijke DDoS aanval

3: DDoS Mitigation injecteert een mitigation routing rule in de core routers

4: Al het verdachte IP verkeer gaat naar de High Capacity Firewall

5: Het geschoonde IP verkeer gaat naar bestemming, het DDoS verkeer wordt gedropt

 

Dit stappenplan en de illustratie geeft een verkorte en technisch indicatieve representatie van de werkelijkheid

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Voor wie is DDoS Mitigatie bedoeld?

DDoS Mitigatie  is gericht op alle ondernemingen die technische maatregelen willen treffen om gerichte aanvallen vanaf het internet te stoppen en/of voor ondernemingen die omwille van certificeringen of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) willen voldoen aan de daarbinnen gestelde richtlijnen.

DDoS Mitigatie beveiligt netwerken in de breedste zin van het woord maar legt primair focus op omgevingen met 1 tot 1000 medewerkers waarbij dreiging bestaat gericht te worden aangevallen vanaf het internet.

Grote kantooromgevingen met zwaardere lijnen en eisen zijn net zo goed te beveiligen als kleinere locaties met minder hoge eisen of een lager aantal gebruikers. Het is toepasbaar binnen alle bedrijfsnetwerken met toegang tot het internet, ongeacht branche of omvang.

De dienst is ook bijzonder goed te combineren met andere diensten;

 

Bescherming

DDoS Mitigatie beveiligt tegen onder andere;

  • Het ontvangen van een extreem aantal ‘pakketten per seconde’
  • Het ontvangen van een extreme hoeveelheid ‘bits per seconde’
  • Aanvallen op applicatie- of webservers
  • SYN floods aanvallen
  • Ping of Death aanvallen
  • UDP flood aanvallen
  • ICMP flood aanvallen
  • NTP Amplification aanvallen

 

24×7 en rapportage

De netwerkenigneers van Mica IP zijn 24x7x365 beschikbaar en bereikbaar. Door geavanceerde monitoring wordt binnen enkele seconden dienstdoende engineers op de hoogte gesteld van eventuele problemen zodat zij kunnen handelen.

U als opdrachtgever kunt in een speciaal portaal al uw ipadressen, servers en rapporten inzien. Zo is er een real-time monitoring beschikbaar en historie die 12 maanden terug gaat. Het traceren en analyseren van problemen draagt bij aan het verder verbeteren van uw ICT omgeving.