HTTP caching Reverse Proxy

Snelheid en Veiligheid

Mica IP bouwt en ontwerpt HTTP Reverse proxy’s die eventueel in combinatie met het CORE netwerk van Mica IP en de caching services tot een krachtige, stabiele en veilige hosting van webservers leidt. Alle SSL certificaten centraal beheerd en al het interne verkeer onversleuteld snel en eenvoudig van de bron servers.

De maatwerk oplossing die eventueel geografisch redundant inzetbaar is, beantwoord alle http/https requests vanaf het internet af en gaat namens de bezoekers van een website de achterliggende pagina’s opvragen. Over deze zeer veelzijdige dienst is bijzonder veel te zeggen en wordt eigenlijk altijd gecombineerd ingezet en voorzien van add-on.

Schematisch ziet de configuratie er als volgt uit;

Schematisch overzicht HTTP Reverse Proxy Server Mica IP

Schematisch overzicht HTTP Reverse Proxy Server Mica IP

Google

Een website ontwerpen, bouwen, onderhouden en lanceren belangrijk maar zo mogelijk is het vindbaar zijn op Google, nog belangrijker. Sinds enige tijd waardeert Google websites die via HTTPS bereikbaar zijn, en dus een SSL certificaat gebruiken, hoger dan sites die dat niet zijn. Zie ook deze blogpagina van Google voor meer informatie.

De inzet van een dergelijk certificaat voor 1 server is eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden. Zijn er meerdere webservers opgenomen in het hostingcluster en staan deze misschien op verschillende locaties op verschillende type of versie webservers als Apache of IIS, dan is het een stuk minder vanzelfsprekend.

Mica IP biedt Reverse Proxy diensten aan, die onder andere dus voorzien in SSL versleuteling, zonder dat er grote configuratie eisen komen voor de achterliggende webservers. Eenvoudig en snel inzetbaar dus.

 

Maatwerk

Omdat het optimaal inzetten van dergelijke functionaliteit geen vanzelfsprekendheid is en dient te worden afgestemd op specifieke situaties, zijn alle oplossing maatwerk.

Mocht u interesse hebben in deze dienst van Mica IP, mogelijk in combinatie met andere oplossingen, dan raden wij u aan om vrijblijvend contact op te nemen met de collega’s van Mica IP.

 

Opensource

Mica IP maakt bij voorkeur gebruik van het krachtige IaaS platform van Mica IT en op dat virtualisatieplatform worden Linux installatie ingezet. Deze installaties worden vervolgens voorzien van specifieke Opensource projecten die het beste aansluiten bij de wensen en eisen van het IT hosting platform in kwestie.

Er wordt een keuze gemaakt op basis van geschiktheid en het biedt de kans om heel flexibel ook combinaties van projecten in te zetten. De afgelopen 10 jaar heeft Mica IP hele mooie referentie omgevingen gebouwd op basis van Haproxy, Squid, Nginx en Varnish en de collega’s van Mica IP tonen u graag een keer vrijblijvend enkele referentieprojecten die mogelijk ook aansluiting vinden bij uw wensen en eisen.