Interconnects

 

Directe verbindingen

Het CORE IP netwerk van Mica IP is fysiek aanwezig in 3 datacenters in Nederland. Een van de meest prominente is Nikhef. Dit datacenter vormt voor Mica IP de primaire locatie om te koppelen of ‘interconnecten’ met derden. Zowel om eigen dienstverlening te versterken als voor doelen van opdrachtgevers worden snelle, redundante koppelingen gemaakt met leveranciers, klanten en andere bestaande netwerken.

Misschien moeten locaties of aangesloten bedrijven op het Mica IP netwerk, verkeer delen met een ander netwerk. Het internet is niet altijd de meest betrouwbare weg. Denk aan veiligheid, het is immers een publiek netwerk maar ook aan snelheid en stabiliteit. Alle hops die genomen worden zijn gesloten en in beheer van partijen waar u als opdrachtgever zakelijke betrekking en mogelijk een SLA mee heeft.

Het is dus niet nodig om ingewikkelde en kostbare beveiligingen in te bouwen maar in plaats daarvan kunnen medewerkers van een onderneming, rechtstreeks verbinden met resources van een leveranciers of mogelijk een klant.

Deze interconnects zijn in hoge mate maatwerk voor opdrachtgevers van Mica IP. Mica IP zelf koppelt in Nikhef onder andere met met partners als KPN, Tele2, NDIX, Ziggo en UPC en andere.

Schematische weergave interconnect mogelijkheden Mica IP

Schematische weergave interconnect mogelijkheden Mica IP

Snel en veilig

De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. In tegenstelling tot reguliere internetlijnen van ‘gewone’ partijen, stel Mica IP opdrachtgevers instaat om via eigen VLAN’s, direct te koppelen via redundante 10Gbe SFP+ verbindingen.

Deze connecties kunnen worden doorgezet op vDSL of glasvezellijnen van Mica IP naar kantoorlocaties, andere datacenters of colocatie kasten die eveneens aangesloten zijn op het CORE netwerk van Mica IP.

Omdat er een Layer 2 (switch) koppeling is binnen een eigen VLAN loopt verkeer niet over het internet en vormt dus nooit een bedreigen. Denk bijvoorbeeld aan camera’s op locatie A, die op locatie B bekeken kunnen worden zonder dat er ooit 1 publieke schakel tussenzit, alsof het op uw kantoor draait!

Flexibiliteit

Deze flexibele maatwerkoplossing biedt zoveel mogelijkheden, misschien zelfs oplossingen die u zelf nog niet op het netvlies heeft, daarom is het aan te raden om vrijblijvend eens contact op te nemen met medewerkers van Mica IP.

Vooral ook de gecombineerde mogelijkheden met het IaaS platform van Mica IT of Wifi uit de Cloud maar ook zeker specifiek voor de zakelijk internetlijnen van Mica IP.