Maatwerk Load Balance en Failover

 

Software failover en netwerk failover diensten

Het fysieke core netwerk van Mica IP maakt dat alle datacenter over meerdere paden ontsluiting naar elkaar en het internet hebben. Om ook verder in de configuratie keuzes te maken over het verdelen van serverlast (Load Balance) en om in geval van een server- of databasestoring continuïteit te waarborgen (Failover) biedt Mica IP Load Balancers met grote betrouwbaarheid maar vooral capaciteit.

Mogelijk vereist een netwerk dat binnenkomend verkeer, denk aan HTTP of RDP verkeer, gelijk wordt verdeeld over een aantal servers met vergelijkbare rollen. Mogelijk draait een omgeving meerdere webservers die gelijkmatig aan het werk gezet kunnen worden.

Mocht ondanks alle maatregelen een server toch offline gaan of niet snel genoeg antwoorden, kan volledig geautomatiseerd het Load Balance cluster besluiten om deze server uit de roulatie te halen en melding te maken van een storing via SMS of E-mail.

Schematisch overzicht Load Balance en Fail Over maatwerk Mica IP

Schematisch overzicht Load Balance en Failover maatwerk Mica IP

Multi locatie

Het verdelen van serverlast of het omschakelen in geval van storing, kan door middel van het CORE netwerk van Mica IP op verschillende datacenters plaatsvinden. Zelfs is het met maatwerk mogelijk om servers op kantoorlocaties aan te spreken in geval van nood of deels te belasten tijdens reguliere requests vanaf het internet.

Bij IT omgevingen die op kantoorlocaties staan, te denken valt aan voorraadsystemen, is in combinatie met een zakelijke internetverbinding mogelijk. Dan profiteert de bezoeker zowel van logische Load Balancing en ook van netwerk Load Balancing.

Haproxy

Mica IP en Mica IT zijn groot liefhebber van de inzet van OpenSource software oplossingen. Deze oplossingen zijn ‘purpose-built’ en hebben geen enkele andere functie dan degene waar zij voor bedacht zijn. Maximale snelheid en betrouwbaarheid dus.

De Load Balance en Failover clusters van Mica IP zijn gebouwd op Linux en zijn op basis van Haproxy software inclusief add-on modules en eventuele maatwerk verzoeken die passen bij een IT omgeving. SSL offloading is bijvoorbeeld bijna een vereiste geworden in professionele hosted omgevingen, zeker met het oog op de SSL eisen die Google is gaan stellen en belonen.

Mica IP heeft grote ervaring met het plaatsen van Haproxy clusters voor webhosted omgevingen en omvangrijke RDP clusters waarbij loads moeten worden verdeeld onder 10-tallen servers. Deze dienst heeft veel mogelijkheden en kan helemaal op maat gebouwd en geïnstalleerd worden. Heeft u interesse hebben in de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met een van onze collega’s op voor meer informatie.

Combinatie met Cache

Omdat snelheid van websites naast ontwerp en functionaliteit belangrijk is, denkt Mica IP mee over specifieke websites en webservers om bezoekers in Nederland en het buitenland een betere ervaring te geven en de laadtijden drastisch te verlagen met dezelfde website code.

De combinatie met Load Balance en Failover is bijzonder krachtig en naast IP netwerkoplossingen om maximale prestaties te krijgen zet Mica IP haar uitgebreide ervaring met Caching servers in. Deze oplossingen zijn zeker geen ‘van de plank’ dienst en worden per omgeving op maat gemaakt en geconfigureerd.

Voor elke situatie is een optimale keuze te maken. De ruim 10 jaar ervaring heeft mooie oplossingen op basis van Squid en Varnish opgeleverd en mocht u belangstelling hebben in dergelijke oplossingen neem dan vrijblijvend contact met een van onze collega’s op. Bij een juiste configuratie kan de snelheid zelf met een factor 10 oplopen.