Wifi uit de Cloud

Schaalbaar

Met alle nieuwe tablets, telefoons en laptops is er steeds meer sprake van ‘BYOD‘ IT netwerken en groeit de behoefte aan goede Wifi netwerken. Het incidenteel ophangen van Wifi Access Points waar nodig geeft veel kosten en is technisch gezien rommelig. Elk bedrijf of organisatie wil 1, goed werkend WiFi netwerk, ongeacht het aantal locaties. Als je naar binnen loopt, moet het werken!

De ‘Wifi uit de Cloud’ oplossing van Mica IP maakt dat er verspreid over alle vestigingen van een bedrijf, 1 Wifi netwerk draait. Waar, wie dan ook met een telefoon, laptop of tablet binnenkomt heeft direct toegang.

Het aanmaken van extra netwerken, gastnetwerken of het wijzigen van Wifi wachtwoorden kan met 1 handeling voor het hele bedrijf en alle Access Points gedaan worden, al zijn het er 10-tallen.

Centrale Linux based processor

Alle fysieke Access Points worden waar ze ook hangen verbonden met de centrale Cloud Wifi Processor. Deze beheert alle Access Points, houdt en up-to-date en pusht alle gewijzigde instellingen door zoals wachtwoorden en namen van (gast)WiFi netwerken.

Deze softwarematige Wifi Cloud Processor is benaderbaar via een website en geeft beheerders toegang tot monitoring, rapportage en geeft mogelijkheden instellingen te wijzigen.

Een schematische weergave van Wifi uit de Cloud ziet er als volgt uit;

Schematisch voorbeeld Wifi uit de Cloud Mica IP

Schematisch voorbeeld Wifi uit de Cloud Mica IP

Kwaliteit van het WiFi netwerk

Naast een degelijke kabelinfrastructuur van de hoogste kwaliteit is ook de hardware keuze van groot belang om bereik en bereikbaarheid te garanderen. De gebruikte enterprise Wifi apparatuur is naast betaalbaar ook voorzien van de laatste protocollen en garanderen voor grote aantallen telefoons en tablets een snelle en stabiele verbinding.

Voor gasten maar ook voor eigen medewerkers is een Wifi netwerk van hoge kwaliteit een vereiste en met de oplossingen van Mica IP kiest men voor schaalbaarheid en prestaties voor scherpe prijzen.