Zakelijk Internet

 

Kwaliteit

Een goede, snelle en stabiele zakelijke internet toegang is tegenwoordig ondenkbaar. Of het nu uitsluitend internet betreft, gesloten toegang tot servers of heeft veiligheid een hoge prioriteit? De diensten en dienstverlening van Mica IP sluit via maatwerk altijd aan op behoeften.

In tegenstellingen tot internetlijnen die op huisadressen worden aangesloten, zijn de Mica IP Zakelijke Internetlijnen op maat, per locatie gekozen en geleverd. Een aansluiten is afgestemd op de kwaliteit en snelheid per locatie en op die manier is het mogelijk om altijd tegen de laagste prijzen, de hoogste kwaliteit te leveren.

Mica IP levert alle IP diensten met en via het kloppende hart van het core netwerk. Dit geografisch redundante IP netwerk zorgt dat alle internetlijnen veilig in het IaaS platform van Mica IT komen of via de UTM gateway op het internet.

Zakelijk Internet mogelijkheden Mica IP

Zakelijk Internet mogelijkheden Mica IP

Carrier neutraal

De Zakelijke Internetlijnen van Mica IP overbruggen het vraagstuk voor welke aanbieder te gaan. In Nederland zal talloze grote en minder grote aanbieder van ‘gewone’ internetlijnen maar als een organisatie behoefte heeft meerdere lijnen op verschillende locaties, hoeft het niet vanzelfsprekend te zijn dat 1 aanbieder de beste opties heeft.

Door de grote aantal zo genaamde ‘interconnects‘ van Mica IP bij alle grote namen in Nederland, kan een organisatie met meerdere locaties verschillende aanbieders gebruiken en zo een mix van beste en goedkoopste opties inzetten. Door de samenwerkingen van Mica IP met al deze partijen, wordt het technisch en voor de gebruikers 1 oplossing die volledig transparant en flexibel in te zetten is.

 

Medium neutraal

Ook voor het type verbindingen of medium is het niet vanzelfsprekend dat een organisatie maar 1 techniek wil inzetten. Een grote locatie verdient misschien glasvezel, minder grote kantoren kunnen met een vectored VDSL van < 100/10 mbit ook prima uit de voeten terwijl het in nog andere gevallen veel beter is te werken met coax, straalverbindingen of ADSL lijnen.

Naast een mix van zo genaamde carriers, kan er ook nog een mix van technieken gekozen worden. Na het plaatsen van een mogelijk bonte verzameling aan lijnen, is het voor systeembeheerders en gebruikers volledig transparant hoe zij verbinden. Het eindstation is altijd, via Layer 2, het core netwerk van Mica IP en van daaruit worden keuzes gemaakt die opgaan voor alle locaties binnen een organisatie.

 

24×7 service

Mica IP begrijpt dat internet en connectie naar de IaaS platformen van Mica IT voor organisaties van groot belang is. Tegenwoordig zijn zelfs incidentele onderbrekingen van internetdiensten ongewenst. Mica IP is dan ook van mening dat gewone ondersteuning niet meer toereikend kan zijn voor haar opdrachtgevers.

Alle lijnen en individuele poorten op routers en switches worden gemonitord. Voorts zijn de engineers van Mica IP 24 uur per dag bereikbaar om eventuele storingen direct op te pakken en op te lossen.

 

Verschil met normale internetlijnen

Technisch gezien zijn er misschien niet zoveel verschillen. Immers dezelfde lijnen en snelheden maar er zijn toch grote verschillen met normale internetlijnen.

Naast de 24x7x365 helpdesk en actieve monitoring op apparatuur bij u op locatie, zijn alle lijnen ook voorzien van vaste IP adressen. Daarnaast maken de zakelijke internetlijnen van Mica IP het mogelijk om aanvullende diensten van Mica IP mogelijk te maken, denk aan Wifi uit de Cloud, IP VPN of UTM maar ook andere diensten of leveranciers kunnen profiteren van de mogelijkheden waarbij er bijvoorbeeld gedacht kan worden aan alarmdiensten.